In de lente van 1991 hebben wij onze eerste stap gezet naar een leven met een setter.

We kochten een pup uit de "Of the chikenfarm" kennel van Kees en Josepha Geysen-Cox. Met "Tarec"(Prosper of the chikenfarm) was het voor mijn echtgenote Jeanine liefde op het eerste gezicht, Later heeft Kees ons overtuigd om met Tarec naar de hondenshow te gaan, Het begin van een ander leven.... Tarec's broer Kevin is in die periode ook bij ons komen wonen. Mijn zonen Johan en Filip waren toen handlers samen met, en onder het toeziend oog van Kees.

Metdertijd bezochten we ook diverse shows in Engeland. op de meest prestigieuze shows (Crufts, Association, Windsor,...) waren toen doorgaans 400 tot 500 inschrijvingen.

Daar werden ook contacten gelegd, voornamelijk met de Covarney en Teramour kennels. In 1994-1996 zijn dan ook enkele honden uit deze kennels naar België geïmporteerd. De voornaamste voor onze verdere fokkerij zijn wel "Bo" (Teramour Mr. Bojangles) en "Charles" (Covarney Cool Customer). Begin jaren 2000 werden ze gevolgd door "Storm" (Tatsbro Stormface) en Rhea & Dion Tatterslee (outcross op onze lijnen met Brackenfield lijnen van Sibille Lennox).

In 1997 heeft Mevr. Yvonne Vaughan, mij haar kennelnaam "Ireleith" geschonken, één van de oude kennelnamen uit Engeland. Een hele eer !.

Tot onze spijt is Yvonne minder dan een jaar later overleden. Maar de Ireleith's hebben vele jaren nadien verscheidene mooie resultaten behaald die haar fier zouden maken.

Hierbij denken we aan de mooie resultaten op Crufts, en in de eerste plaats de Best of Breed titel van Teramour Mr. Bojangles op de Championship show van de Irish setter Association, met meer dan 500 honden in competitie.

De Ireleith fokkerij is bij ons verder uitgegroeid, door de combinatie van onze eerste teef Bleubramble of the Golden Vale, dochter van Covarney Cool Customer, met een zoon van Teramour Mr. Bojangles.

Diverse afstammelingen zoals Frodo, Irish, Irishlady, Hagar, Nuran, Noble Tenderness, Nobelson Ireleith, Kimberly en Jay'linn of the trav'lin star kunnen steeds prachtige showresultaten voorleggen in binnen en buitenland, met een topresultaat op de KCM Nederland in 2017.

Met Nobelson als BoB, en Jay'linn als BoS

Sinds het begin hebben wij een nauwe samenwerking met Kees & Josepha "of the chikenfarm". Mooie tijden werden beleefd op shows in Nederland, Engeland, en Duitsland. Vanaf begin jaren 2000 hebben we ook een vruchtbare samenwerking met de kennel's : "Of the trav'lin star", en "Schwung".

Kees en Josepha zijn sinds enkele jaren gestopt met de fokkerij, maar zijn nog steeds betrokken bij het doen en laten binnen onze vriendenkring.

Toekomstgericht breidt de samenwerking zich uit met Wim & Caroline Verwimp - Blockx.

Een eerste start voor het verderzetten van onze fokkerij is gegeven in de vorm van een eerste nestje bij Wim & Caroline eind 2018.

Belangrijk bij dit bijna 30 jaar lange setterleven, is dat we er een hechte vriendenkring hebben bijgekregen, waarbij een nieuwe generatie opstaat om ons werk voort te zetten.

unsplash